Rijopleiding in stappen

Rijopleiding In Stappen (R.I.S.)

 

In Nederland is een belangrijke verandering op gang aan het komen. Vanaf oktober 2003 bieden steeds meer rijscholen je de mogelijkheid om volgens de `Rijopleiding in Stappen’ het rijbewijs te halen. Met deze methode leer je in 39 stappen autorijden. Je kans om te slagen ligt maar liefst dertig procent hoger dan het landelijk gemiddelde. De Rijopleiding in Stappen duurt niet langer dan een reguliere rijopleiding en hoeft dus ook niet duurder te zijn.

 

De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding in Stappen leer je in stappen. Je gaat steeds een stap verder, als je de vorige stap voldoende beheerst. Je eerste stap is meestal een huiswerkopdracht. Je laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 39 scripts, verdeeld over vier modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets.

Na afronding van de eerste module worden je kennis en vaardigheden getoetst. Een rij-instructeur van je eigen vertrouwde rijschool neemt deze toets af. In de tweede en derde toets kun je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan een examensituatie. De examinator geeft je bovendien tips ter verbetering. In de derde toets, de tussentijdse toets (TTT), kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen. De vierde en laatste toets is het praktijkexamen.

De voordelen op een rijtje:

*Fors hoger slagingspercentage

*Hoge kwaliteit van de rijopleiding

*Stap-voor-stap aanpak

*Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer

*Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart

Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden