Inleiding

Bij aanvang van de praktijklessen in de personenauto is het theoriecertificaat nog niet verplicht, goede kennis van de geldende verkeersregels helpt uiteraard wel. Ruim 40 jaar ervaring in het verzorgen van diverse verkeers-opleidingen, heeft ons echter geleerd dat degenen die in een vroeg stadium theorielessen volgen vaak rustiger in de lesauto zitten en minder rijlessen nodig hebben, omdat zij beter op de hoogte zijn.

 

De lesauto

Om het lesmateriaal optimaal te houden, wordt het wagenpark regelmatig vernieuwd. Momenteel worden de praktijklessen gegeven in 3 witte BMW’s uit de 1 serie. Ook hebben we een automaat auto en dit is een BMW X1.

De instructeur

In principe krijgt u elke keer les van dezelfde instructeur. Al onze instructeurs zijn volledig gecertificeerd en brengen u met enthousiasme de kunst van het rijden bij. Elke rijles duurt minimaal 60 minuten. U wordt door uw instructeur bij u thuis of bij een door u opgegeven adres in onze regio opgehaald.

 

Voorwaarden

*       minimaal 16,5 jaar ( 2todrive )

 

Examen rijbewijs B – auto

 

In overleg met je instructeur wordt bepaald wanneer je het examen aanvraagt. Soms is het beter nog een aantal lessen extra te nemen in de periode voor je examen. Je instructeur zal dit dan aangeven. Vergeet ook niet eventuele vakanties e.d. door te geven, dan kan daar rekening mee gehouden worden bij het plannen van het examen.

 

Meenemen naar het examen

Bij het daadwerkelijke examen moet je de volgende zaken meenemen:

* de oproepkaart

* geldig theoriecertificaat

* geldig identiteitsbewijs

* adviesformulier van de tussentijdse toets

 

Als je een van alle vergeet, mag je GEEN examen doen. Je hebt dan uiteraard ook geen recht op teruggave van het examengeld.